inrichting bijentuin

Voor de inrichting van de bijentuin dient u bepaalde beplanting te gebruiken. GreenSales levert beplanting voor hoveniers en groenvoorzieners. Wij hebben een aantal belangrijke planten, passend in de bijentuin, voor u op een rij gezet.

Waarom een bijentuin?

De bijenpopulatie is in gevaar. Steeds vaker duiken er signalen op waaruit blijkt dat bijen in vlot tempo uitsterven. Dit komt bijvoorbeeld door de toenemende mate van verstedelijking, de inrichting van tuinen zonder planten, het gebruik van pesticiden en de invloed van het milieu..

Waarom zijn bijen belangrijk?

Bijen zijn belangrijk omdat ze een essentiele rol vervullen in ons leefmilieu. Zonder bijen is er immers geen fruit, groente en bloemen. De bijen zijn uiterst belangrijk in de bestuiving van planten en bloemen.

Aanleg van bijentuinen

Voor het behoud van bijen zien wij een beweging ontstaan waarbij steeds meer mensen kiezen voor de inrichting van een bijentuin. Hierbij wordt bewust gekozen voor beplanting die bijen aantrekt.

Overzicht beplanting

De volgende planten zijn te gebruiken in de bijentuin:

Achillea Millefolium of Duizendblad

Afbeelding titel

De bloemen van de Achillea Millefolium produceren nectar waardoor bijen en vlinders zich er erg tot aangetrokken voelen. Om deze reden is deze plant erg belangrijk als je een bijentuin of vlindertuin wilt neerzetten.

Campanula Rotundifolia of Grasklokje

Afbeelding titel

Deze bloem in het bijzonder past erg goed in een bijentuin of vlindertuin. Hij is aantrekkelijk voor u omdat hij mooi is om naar te kijken en hij is daarbij ook heel erg aantrekkelijk voor bijen. Als u de bloem goed verzorgt en hij begint te bloeien zult u als snel uw tuin vol bijen, vlinders en andere beestjes zien.

Centaurea Jacea of KnoopKruid

Afbeelding titel

Knoopkruid in uw tuin draagt bij aan de biodiversiteit. Door zijn opvallende bloemen trekt de plant namelijk veel insecten aan waaronder ook bijen en vlinders.

Bestelling en levering

U bestelt bij GreenSales zowel online als fysiek uw beplanting.

Bestelling via de webshop

In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment met planten en bomen. Vanuit uw luie stoel stelt u het beplantingsplan samen en bestelt u de planten die hierin passen. De beplanting wordt in heel Nederland geleverd op de locatie die u wenst.

Kom langs in onze groene showroom

Neem de tijd voor een ontdekkingstocht in de 60.000 vierkante meter grote groenwereld van GreenSales. Iedereen die zich professioneel bezighoudt met groen kan hier alle benodigdheden, beplanting, bomen en inspiratie vinden.

Gerelateerde informatie

  • Reviews van klanten over Greensales
  • Verkoop exclusieve beplanting
  • Verwante artikelen vindt u in onze vakwinkel

Meer informatie?

Wilt u meer weten? Onze specialisten vertellen u graag meer. Neem gerust contact met ons op.

Achillea Millefolium Duizendblad Bijentuin