inrichting bijentuin

De Centaurea Jacea of het KnoopKruid is bij uitstek geschikt wanneer u kiest voor de inrichting van een bijentuin.

Vaste plant

Centaurea Jacea of KnoopKruid is een vaste plant die wel 1,20 m hoog kan worden. Hij behoort tot de familie van composieten en lijkt qua bloeiwijze op de korenbloem. Knoopkruid groeit in het wild en is een overblijvende plant. De plant bloeit van de vroege zomer tot laat in de herfst met bloemen van wel 3 tot 6 centimeter. Na de bloei ontstaan er uit de bruine geschubde bloemknop witte lange zaden die zich door de wind verspreiden. Hierdoor kan een eenmalig aangeplante bloem voor nieuwe planten zorgen. In het wild is het een zeer algemeen voorkomende plant, die u met name aan zult treffen in diverse graslanen, in bermen en op de dijken.

Tuinadvies

Met zijn helder roze verschijning is het een mooie plant voor in de tuin. De plant kan goed tegen onze winters en zal jarenlang bloemen dragen waardoor ze erg geschikt is voor de tuin. De plant moet echter wel in de zon staan en het liefst in een kruidachtige border. Daarnaast is de plant kalkminnend en moet de bodem zwak zuur zijn. Een matig voedselrijke grond is een andere vereiste van deze plant.

Verzorging

Als u er voor zorgt dat de plant op de juiste plek staat in uw tuin en rekening houd met de bodem zal deze steeds weer opnieuw bloeien. Als u bovendien de tuin jaarlijks bemest dan zult u verder weinig aan verzorging hoeven te doen. Het enige wat u kunt doen is de bloemen oogsten voor in de vaas. Maar doe dit niet teveel, anders blijft er weinig moois over in de tuin. Een licht omgewoeld stuk grond verderop zorgt ervoor dat de door de wind verspreide zaden een plekje kunnen vinden zodat deze plant zich makkelijk kan verspreiden in uw tuin.

Biodiversiteit

Knoopkruid in uw tuin draagt bij aan de biodiversiteit. Door zijn opvallende bloemen trekt de plant namelijk veel insecten aan waaronder ook bijen en vlinders. Het is echt een waardplant voor veel nachtvlinders en zal dus tot laat in de avond bezocht worden door steeds verschillende soorten insecten. Leuk dus om een keer ‘s avonds of ‘s nachts te bezoeken met een zaklamp!

Kopen

Wilt u de Centaurea Jacea of KnoopKruid in uw tuin planten dan moet u dus niet alleen rekening houden met de zon, de planten in zijn directe omgeving, maar ook met de bodem. Knoopkruid wordt vaak verkocht als zaad, maar is ook als plant verkrijgbaar. Zo heeft de tuin gelijk wat volume en kunt u meteen genieten van deze mooie plant en de insecten die het aantrekt.

Bestelling en levering

U bestelt bij GreenSales zowel online als fysiek uw beplanting.

Bestelling via de webshop

In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment met planten en bomen. Vanuit uw luie stoel stelt u het beplantingsplan samen en bestelt u de planten die hierin passen. De beplanting wordt in heel Nederland geleverd op de locatie die u wenst.

Kom langs in onze groene showroom

Neem de tijd voor een ontdekkingstocht in de 60.000 vierkante meter grote groenwereld van GreenSales. Iedereen die zich professioneel bezighoudt met groen kan hier alle benodigdheden, beplanting, bomen en inspiratie vinden.

Gerelateerde informatie

  • Reviews van klanten over Greensales
  • Verkoop exclusieve beplanting
  • Verwante artikelen vindt u in onze vakwinkel

Meer informatie over KnoopKruid?

Wilt u meer weten over de Centaurea Jacea? Onze specialisten vertellen u graag meer. Neem gerust contact met ons op.

Centaurea Jacea KnoopKruid Bijentuin