kennisbank tuin

Heeft u problemen met de hechting en inworteling van graszoden? Door te kiezen voor de juiste bemesting lost u dit probleem op.

Graszoden leggen

Graszoden zijn een schitterende oplossing voor een strak gazon. Voor de aanleg van graszoden dient u eerst de grond te egaliseren. Hier worden vervolgens de graszoden opgelegd. Bedoeling is dat de graszoden zich nu hechten aan de onderliggende grond.

Voldoende water voor graszoden

Een gepaste beregening is belangrijk. Kies voor lange gietbeurten met veel water zodat de ondergrond goed vochtig wordt. U zult zien dat de inworteling stimuleert.

Belang van directe inworteling

Directe inworteling is essentieel zodat de graszoden niet afsterven door gebrek aan water en voedingsstoffen.

Slechte inworteling of hechting graszoden

Heeft u toch problemen met een slechte inworteling? Of wilt u problemen simpelweg voorkomen. In ons assortiment vindt u meststoffen van DCM en Ecostyle waarmee u problemen voorkomt en/of oplost. Voorbeeld hiervan is DCM Vififos, een uitstekende meststof met de juiste voedingsstoffen voor goede hechting. Ander goed voorbeeld is Ecostyle Myco-Gazon.

Voordelen DCM Vififos

  • Zorgt voor extra stimulans van de beworteling
  • Zorgt voor vlotte hechting en inworteling tussen graszode en ondergrond

Zo gebruikt u DCM Vififos

Voor de aanleg van het gazon dient u 4-6 kilogram per 100 m2 te strooien bij het klaarleggen van de grond. Vervolgens kunt u de meststoffen infrezen of inspitten in de bovenste 10 tot 15 centimeter. U kunt de DCM Vififos aanvullend gebruiken op de normale basisbemesting.

Ecostyle Myco-Gazon

Myco-Gazon is een 100% natuurlijke meststof voor een diepgroen en mosvrij gazon. De voedingsstoffen komen snel vrij en hebben een werkingsduur van circa 4 maanden. Myco-Gazon is verrijkt met micro-organismen voor een luchtige, gezonde bodem met een opvallend dichte grasmat. De wortels van het gras zullen breder uit en dieper weg groeien en de Mycorrhizae-schimmel vergroot het worteloppervlak van het gazon tot 9x.

Bestellen Meststoffen

Hoveniers en tuincentra bestellen meststoffen in de webshop van GreenSales.

Ophalen in onze winkel

U kunt de meststoffen ook afhalen in onze winkel in Noordscheschut.

Verwante informatie

  • Meststoffen DCM
  • Producten bestelt u in onze vakwinkel
  • Terug naar de kennisbank

Inhoudelijke vragen

Heeft u inhoudelijke vragen? Ons team met groenexperts staat voor klaar om u te helpen. Neem direct contact op.