GreenSales Pieter van der Linden

Ilex Crenata Luxus Globe

Nog nooit gehoord van de Ilex Crenata LUXUS® Globe? Dan is het tijd dat ook jij dit plantje leert kennen. Het is een nieuwe plant die de beste eigenschappen van een buxus en Ilex combineert. Benieuwd geraakt welke eigenschappen dit plantje zo krachtig en bijzonder maken? Of vraag jij je af waar de plant het best voor gebruikt kan worden? In dit artikel lees jij alle informatie over de Ilex Crenata LUXUS® Globe

De Ilex Crenata LUXUS® Globe: wat voor type plant is het?

De Ilex Crenata LUXUS® Globe is een redelijk nieuwe plantensoort die de beste eigenschappen van zowel de buxus als de Ilex combineert. De plant heeft een zeer krachtige uitstraling dankzij zijn compacte en ronde vorm. Ook is de plant het hele jaar voorzien van groene bladeren.

De Ilex Crenata LUXUS® Globe wordt maximaal 60 centimeter hoog en zal een omvang krijgen rond de 50 centimeter. Het blad aan deze plant is intens donkergroen, vlak en is licht glanzend.

Resistent tegen ziektes

De bloeiperiode van de Ilex Crenata LUXUS® Globe bevindt zich tussen de maanden april en mei. Na twee jaren vormen zich in het voorjaar kleine, helderwitte bloemtrossen. Het is een meerjarige plant, waardoor deze niet snel aan vervanging toe is.

Een voordeel van dit plantje ten opzichte van de buxus is, dat deze niet snel vatbaar zijn voor schimmelziekten. Ook is het een mannelijke plant. Dit betekent dat de Ilex Crenata LUXUS® Globe geen giftige bessen produceert. De plant is resistent tegen ziektes.

Ook kan dit type plantje zeer lage temperaturen doorstaan, namelijk tot -22 °C. Hierdoor kan de plant zelfs de koude winter doorstaan!

GreenSales heeft ook de Ilex Crenata in zijn assortiment. Dit is een Japanse Hulst en is een goede vervanger voor de ziektegevoelige buxus.
Lees hier meer over de Ilex Crenata

De Ilex Crenata LUXUS® Globe onderhouden

Het is niet moeilijk om de Ilex Crenata LUXUS® Globe goed te onderhouden. Dit is namelijk een plant die weinig verzorging nodig heeft en er het hele jaar groen uit blijft zien. Het is hierbij wel belangrijk dat de Ilex Crenata LUXUS® Globe in de juiste type bodem wordt geplaatst. Deze plant staat graag in een goed doorlatende en vruchtbare grond. Hierdoor blijft dit type plant goed groeien en kun jij er jarenlang plezier van hebben.

Tevens staat de plant het liefst in een leem, zanderige of veengrond. Plaats de Ilex Crenata LUXUS® Globe in de zon of half in de schaduw. Dit type plant heeft wel licht nodig om goed te blijven groeien en te overleven. Doordat deze licht nodig heeft, is het ook belangrijk de plant voldoende water te geven. Zo kan uitdroging worden tegengegaan.

Vergeet niet de Ilex Crenata LUXUS® Globe af en toe te snoeien. Echter heeft deze plant veel minder vaak een snoeibeurt nodig, in tegenstelling tot de andere Ilex-soorten.

Toepassingen van de Ilex Crenata LUXUS® Globe

De Ilex Crenata LUXUS® Globe is een zeer goede vervanger voor de klassieke buxus. Doordat deze plant betere eigenschappen heeft dan de klassieke buxus, wordt aangeraden de Ilex Crenata LUXUS® Globe aan te schaffen. De plant is zeer uitstekend te gebruiken voor massabeplanting in de tuin. Tevens kan de plant als stedelijk groen worden gebruikt.

Beschik jij over een balkon of terras? Ook hierop komt de Ilex Crenata LUXUS® Globe goed tot zijn recht. Net zoals de buxus kan ook deze plant als lage haard of vormstruik worden gebruikt. Door de grote verscheidenheid aan toepassingen is de Ilex Crenata LUXUS® Globe de ideale plant voor iedere tuin.

Bestelling en levering

U bestelt bij GreenSales zowel online als fysiek.

Bestelling via de webshop

In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment met planten en bomen. Vanuit uw luie stoel stelt u het beplantingsplan samen en bestelt u de planten die hierin passen. De beplanting wordt in heel Nederland geleverd op de locatie die u wenst.

Kom langs in onze groene showroom

Neem de tijd voor een ontdekkingstocht in de 60.000 vierkante meter grote groenwereld van GreenSales. Iedereen die zich professioneel bezighoudt met groen kan hier alle benodigdheden, beplanting, bomen en inspiratie vinden.

Gerelateerde informatie

  • Reviews van klanten over Greensales
  • Wilt u buxusziektes bestrijden? Wij helpen u graag!
  • Verwante artikelen vindt u in onze vakwinkel