Geranium Rozanne of Ooievaarsbek

Hoveniers, groenvoorzieners en tuincentra bestellen de Geranium Rozanne via GreenSales. De Geranium Rozanne staat met name bekend doordat de plant een lange bloeiperiode kent. Ooievaarsbek is de Nederlandse verzamelnaam voor alle Geraniums.

Zo herkent u de Geranium Rozanne

Er zijn ontzettend veel soorten Geraniums waarvan de Geranium Rozanne in dit artikel wordt uitgelicht. De Rozanne herkent u aan prachtige, blauwe bloemen met een wit hart. Zoals genoemd is een absoluut voordeel van deze plant dat de bloeiperiode duurt van juli t/m oktober. In 2013 is de Geranium Rozanne verkozen tot de plant van het jaar door de Nederlandse plantenkwekers. Deze Geranium valt in de categorie vaste planten.

Standplaats Rozanne

U plant de Geranium het beste in de zon of in de halfschaduw. In principe kan deze plant op elke grondsoort aangeplant worden.

Aanplanten Geranium Rozanne

Bij het aanplanten dient u rekening te houden met een plantafstand an 30-40 centimeter. Hiermee komt u op 7-9 stuks per vierkante meter.

Rozanne als bodembedekker

De Geranium Rozanne weeft zich als het ware een weg tussen de beplanting in uw tuin. Doordat de plant breed uit groeit verschijnen er overal in uw tuin deze schitterende blauwe bloemen.

Onderhoud

Qua verzorging heeft u te maken met een makkelijke plant. Veel verzorging is niet noodzakelijk. De plant is winterhard. Qua bemesting is het verstandig om in het voorjaar mest toe te voegen rondom de plant. Snoeien is geen noodzaak. Vindt u dat de Rozanne te veel uitwaaiert en bezit neemt van de tuin dan verwijdert u deze eenvoudig met een hark.

De kenmerken in het kort

  • Standplaats: half schaduw, zon
  • Bloeiperiode: Juli t/m Oktober
  • Wintergroen: Nee
  • Winterhard: ja (tot -20 graden)

Bestellen en levering Geranium Rozanne

De Geranium Rozanne bestelt u eenvoudig via groothandel GreenSales. Enerzijds bestelt u deze plant in onze webshop. Anderzijds kunt u langskomen in onze indrukwekkende groene showroom. Hier is de beplanting tastbaar en indien gewenst neemt u een particulier mee naar de showroom. Vervolgens neemt u de bestelling mee of u laat deze op locatie bezorgen.

Particulier meenemen naar de showroom

Wist u dat u als groenvoorziener de particulier mee kunt nemen naar onze groene showroom. U leidt de particulier rond op het terrein zodat hij/zij zelf ervaart en proeft welke planten er in de tuin moeten komen.