Cupressocyparis Leylandii Castlewellan Gold (Gele Leylandii conifeer)

Leylandii is een conifeer die een kruising is tussen C. Nootkatensis en C. Macrocarpa. Het resultaat is een van de meest geplante bomen of haagplanten in de afgelopen 50 jaar. De meest voorkomende variëteit is Cupressocyparis Leylandii. Een andere variëteit is de Cupressocyparis Leylandii Castlewellan Gold. 

Wat moet u weten over de Gele Leylandii conifeer

Behalve de kleur tijdens de zomermaanden, heeft de Gele Leylandii weinig verschil met de groene variëteit. De Leylandii vinkt alle vakken aan voor de eisen in de moderne samenleving. Als u op zoek bent naar privacy door een natuurlijk scherm te creëren in zelfs een kleine tuin, dan is deze exclusieve beplanting de oplossing die u zoekt. De Leylandii groeit ongeveer één meter per jaar en vormt snel een dichte haag (de Gele Leylandii groeit iets langzamer).

Een ander voordeel van de Leylandii is dat de haag u het hele jaar door van een prachtige haag voorziet, met een prachtige gouden gloed tijdens de warmere seizoenen en donkerder van kleur tijdens de winter. Voeg daarbij het feit dat de Leylandii in de meeste bodems groeit en gemakkelijk in een formele haag kan worden gesnoeid en de aantrekkelijkheid ervan wordt u meteen duidelijk. 

Cupressocyparis Leylandii Castlewellan Gold

Waar de Cupressocyparis l caslew gold planten in de tuin?

De Leylandii conifeer is een van de snelstgroeiende evergreens, wat betekent dat deze al vele jaren wordt gebruikt als afscherming. De gouden variëteit groeit langzamer maar maakt nog steeds een geweldige haag. De boom is erg taai en zal groeien in alle bodems die goed bestand zijn tegen winden. Om deze reden is de Gele Leylandii conifeer een goede optie als afscherming in zonnige of schaduwrijke plaatsen.

De Leylandii is perfect als boom op volle hoogte in grote tuinen, parken en velden, waar hij fungeert als windscherm. Als haag vormen ze effectieve schermen om geluiden van wegen of andere bronnen te blokkeren. 

Ziektes en problemen

Schimmelziekte dat meestal op de lagere takken begint en zich verspreidt door regen en wind, zal bruine en doffe gebieden in de haag veroorzaken. Als uw conifeer roodbruin wordt, kan dit een teken zijn dat uw Leylandii kanker heeft. Een laatste ziekte is wortelrot. Dit veroorzaakt stervende wortels die tot geelverkleuring van de haag zal leiden en komt vaak voor als de conifeer in een niet goed doorlaatbare grond wordt geplant. 

Onderhoud en bemesting

Het onderhoud van deze exclusieve haagplant is cruciaal. Dit is geen plant om de rug toe te keren, vooral als het gaat om de bodem. Terwijl loofbomen de bodem verrijken met organisch materiaal in de vorm van gevallen bladeren, zal de Leylandii de bodem behandelen als een tiener die voor het eerst een bankrekening beheert. De haagplant zal nemen en blijven nemen. Het zal dan ook niet lang duren of de grond is veranderd in stof.

U moet dit compenseren door bladvorm, tuincompost of rotte mest op te stapelen in de herfst en de lente. Elke nabijgelegen plant zal ook te kampen hebben met de dichte overkapping en droge grond van de leylandii. Als u de Gele Leylandii conifeer gebruikt als grenshaag of als gevormd figuur in uw tuin, dan is het een pluspunt om te weten dat de haag eenvoudig kan worden gesnoeid en in de hand kan worden gehouden. Het belangrijkste om te onthouden bij het onderhoud is om de haag regelmatig te snoeien, zodat alleen de jonge groei wordt verwijdert. Indien te diep gesnoeid wordt, zult u bruine gebieden creëren, die moeilijk opnieuw de volle dichtheid van de haag zullen bereiken.

De Leylandii wordt twee keer per zomer bijgesneden om een bepaalde grootte te behouden. 

Dit zeggen onze klanten

Onze klanten vertellen u graag hoe zij de samenwerking met ons ervaren:

> Bekijk alle reviews

Onze webshop

In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment met planten en bomen. Vanuit uw luie stoel stelt u het beplantingsplan samen en bestelt u de planten die hierin passen. De beplanting wordt in heel Nederland geleverd op de locatie die u wenst.

Naar de webshop

 

Om deze redenen kiest u voor GreenSales

  • 60.000 vierkante meter showroom  (een ware beleving)
  • Goed bereikbaar  (gevestigd in Noordscheschut en Balk)
  • Bestellen via de webshop  (rustig uw beplantingsplan uitwerken)
  • Levering beplanting op locatie  (de locatie die u wenst)
  • Levering door heel Nederland  (in alle provincies)
  • Levering van 1 tot duizenden planten  (uitstekende service)
  • Alle planten voorzien van consumentenprijzen  (als hovenier levert u topservice aan de consument)
  • Bestelde planten binnen vijf werkdagen op locatie geleverd
  • Samenwerking met meer dan 100 streng geselecteerde kwekers (wij garanderen kwaliteit)
  • Productomschrijving incl. foto, kenmerk en Nederlandse naam per plant

Gerelateerde informatie

Naast exclusieve beplanting leveren wij:

Contact

Wij helpen u graag verder bij het uitzoeken van exclusieve beplanting. We voorzien u graag van advies. Neem gerust contact met ons op.