Pinus mugo mughus, bergden

Op zoek naar exclusieve beplanting vallend onder de groep coniferen? Dan is de Pinus mugo mughus een hele goed optie. De Pinus mugo mughus is een dwergconifeer en valt onder de dennenfamilie. De plant vindt zijn herkomst in Midden Europa en in gebergten gelegen in Centraal Europa, waaronder de Balkan en de Alpen.

Hij heeft naaldvormige naalden die groengekleurd zijn. Door het jaar heen veranderen de naalden wel iets van kleur. Zo zijn in de zomer de naalden felgroen, terwijl ze in de winter donkergroen kleuren. De Pinus mugo mughus wordt ongeveer 1 tot maximaal 2 meter hoog. De gemiddelde breedte van de plant is ruim 200 tot 300 centimeter. Doordat de plant redelijk traag groeit, duurt het soms wel tientallen jaren voordat de maximale hoogte en breedte bereikt zijn. 

De ideale standplaats

De Pinus mugo mughus groeit optimaal in zowel de volle zon als half in de zon en half in de schaduw. Het maakt niet uit in welke grondsoort hij geplaatst wordt, de dwergconifeer groeit overal goed. Toch groeit de plant het beste in een droge tot redelijk vochtige grond die lichtzuur is. Het grote voordeel van de plant is dat hij dus vrijwel op iedere plek geplaatst kan worden.

Sterker nog, de Pinus mugo mughus overleeft op de meeste rare plekken. Een zeer sterke plant dus. Het is aan te raden om een Pinus mugo mughus te plaatsen op 1 vierkante meter. Dit, zodat de planten niet te dicht tegen elkaar aangroeien. 

Jaarlijkse bloeitijd

Ieder jaar komt de plant in de maanden mei en juni tot bloei en groeien er aan de uiteinden van de toppen lichtgeel gekleurde bloemen. De winterhardheid van de plant is uitstekend, waardoor hij zelfs strenge winters zal overleven. Niet zo gek, aangezien de plant temperaturen aankan tot maar liefst ruim -40 graden Celsius. De naalden van de plant zijn iets dikker en groeien een beetje gebogen. Ze worden gemiddeld 3 centimeter lang en groeien in groepjes van vaak twee aan de takken. 

Onderhoud van de plant

Op zoek naar beplanting waar u niet veel omkijken naar heeft? De Pinus mugo mughus heeft niet veel onderhoud of bijzondere zorg nodig. U zult de plant regelmatig tegenkomen in onder andere parken en andere openbare groenvoorzieningen, onder andere dus omdat het weinig onderhoud nodig heeft. Extra voeding heeft de plant in principe niet nodig en ook bemesting is bij deze plantsoort overbodig.

Daarnaast hoeft u hem ook niet te snoeien. Ideaal dus! Het is een mooie plant die vaak gebruikt wordt als struik. De Pinus mugo mughus komt goed tot zijn recht op een centrale plek in de tuin. Ook wordt hij vaak in meerdere getalen als een rij langs een tuinpad geplaatst. De Pinus mugo mughus zal gegarandeerd een mooie aanvulling zijn voor uw tuin, of het nou zomer of winter is. 

Dit zeggen onze klanten

Onze klanten vertellen u graag hoe zij de samenwerking met ons ervaren:

Onze webshop

In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment met planten en bomen. Vanuit uw luie stoel stelt u het beplantingsplan samen en bestelt u de planten die hierin passen. De beplanting wordt in heel Nederland geleverd op de locatie die u wenst.

Om deze redenen kiest u voor GreenSales

 • 60.000 vierkante meter showroom  (een ware beleving)
 • Goed bereikbaar  (gevestigd in Noordscheschut en Balk)
 • Bestellen via de webshop  (rustig uw beplantingsplan uitwerken)
 • Levering beplanting op locatie  (de locatie die u wenst)
 • Levering door heel Nederland  (in alle provincies)
 • Levering van 1 tot duizenden planten  (uitstekende service)
 • Alle planten voorzien van consumentenprijzen  (als hovenier levert u topservice aan de consument)
 • Bestelde planten binnen vijf werkdagen op locatie geleverd
 • Samenwerking met meer dan 100 streng geselecteerde kwekers (wij garanderen kwaliteit)
 • Productomschrijving incl. foto, kenmerk en Nederlandse naam per plant

Gerelateerde informatie

Naast exclusieve beplanting leveren wij:

 • graszoden
 • kant en klaar hagen
 • beplanting