Gekoelde graszoden

Gekoelde graszoden bestellen of inkopen? GreenSales is leverancier van gekoelde graszoden.

Hoe werkt het koelen van graszoden?

Het koelen van de graszoden gebeurt middels vacuümkoeling. Dit is een manier van koelen die een perfect gelijkmatige eindtemperatuur garandeert. De gelijkmatige eindtemperatuur is erg belangrijk voor graszoden, omdat er dan geen risico op bevriezing is.

Vacuümkoeling onttrekt warmte aan de graszoden door het verdampen van een klein percentage van het eigen vocht. Dit gebeurt geforceerd onder extreem lage druk in de container waar de graszoden staan opgeslagen. De lage druk is nodig omdat zo het verdampen van het vocht plaatsvindt bij een lagere temperatuur (4 graden celsius).

Vervoer binnen korte tijdsspanne

De ervaring leert dat het vervoer van graszoden het liefst zo kort mogelijk is, binnen 24 uur van A naar B. Het vervoer optimaliseren kan dus zorgen voor een langere tijdsspanne en hier komt koeling bij kijken. Dit gebeurt ook bij het vervoer van andere verse producten. Denk bijvoorbeeld aan groenten en fruit, maar bijvoorbeeld ook in de bloemenindustrie komt het voor.

Broei voorkomen

Graszoden worden warm verpakt op een pallet waardoor broei ontstaat. Dit broeien wordt tegen gegaan door de graszoden te koelen. In het koelproces wordt de warme lucht namelijk uit de zoden gehaald. Deze warme lucht ontstaat wanneer de graszoden op een pallet wordt verpakt. Het broeiproces wordt door deze techniek onderbroken.

Meer mogelijkheden met gekoelde graszoden

In praktische zin zijn er ook meer mogelijkheden met gekoelde graszoden. U kunt bijvoorbeeld de graszoden een dag eerder later bezorgen. De haast om direct de graszoden aan te leggen is er niet, de zoden zijn immers gekoeld en kunnen wel tegen een stootje. Ook het leveren kan efficiënter, aangezien er ruimte ontstaat tussen het moment van leveren en het moment van aanleggen.

De voordelen op een rijtje:

Dit brengt heel veel voordeel voor u mee:

  • graszoden zijn twee dagen langer houdbaar
  • geen gevaar van broei
  • de gekoelde zoden groeien beter
  • de graszoden kunnen een dag eerder bij u op de klus geleverd worden. Zo kunt u de volgende dag gelijk aan de slag.
  • uw werkzaamheden kunt u hierdoor beter plannen
  • geen wachttijd op de levering

Gerelateerde informatie

Heeft u deze artikelen al gelezen?

  • Big Rolls
  • Molwerend doek graszoden
  • Graszoden voor speelgazon