Kweker aan het woord - Kees


GreenSales werkt samen met verschillende kwekers zodat we onze klanten altijd een breed assortiment aan kunnen bieden. In deze nieuwsbrief maken we kennis met een leverancier van vaste planten: Kees van den Brink.


Mijn naam is Kees van den Brink. Samen met mijn vrouw en vier kinderen hebben we een familiebedrijf in het midden van Nederland. Alle vier de kinderen werken mee in het bedrijf, parttime of fulltime. Ook de vriendinnen van onze zonen helpen mee. Het is echt een voorrecht om dit zo samen te mogen doen. In 1993 zijn we begonnen met een vaste-planten-kwekerij. Met onze planten voorzien we cash en carry’s van exclusieve vaste planten, naast het standaardassortiment.

Via een collega kweker kwam ik in contact met Pieter van der Linden. Hij was op zoek naar een kweker die de cash & carry in Noordscheschut kon voorzien van vaste planten. Er was meteen een klik en vanaf het moment dat we de zaken hebben besproken, zorg ik ervoor dat Pieter elke week nieuwe, mooie en onderscheidende vaste planten aan zijn klanten kan aanbieden.

Ons assortiment bestaat uit gangbare planten en vaste planten die de meeste andere kwekerijen niet hebben. Dit zijn planten voor de liefhebbers. Hiermee onderscheiden wij ons van de rest. De meest gangbare planten zijn onder andere: Alchemilla mollis, Salvia Ost Friesland en Lavandula Hidcote.
Om het assortiment compleet te maken, kweken bijzondere planten voor de liefhebbers, zoals de Disporopsis pernyi, Nepeta Purrsian Blue en Succisella inflexa Frosted Pearls. Ons assortiment is te vinden in de webshop van Greensales.

Naast dat we planten leveren bij GreenSales in Noordscheschut, doen we precies hetzelfde voor de vestiging in Balk. Ook hier bevoorraden we de cash & carry met verse handel, zodat ook daar alles altijd up-to-date is. Het is altijd fijn om langs te komen in Balk. Jan en zijn mensen hebben daar heel wat neergezet in de afgelopen jaren.

Iedere woensdag lever ik vaste planten bij GreenSales. De samenwerking verloopt altijd vloeiend en ik hoop dat dit nog jaren zo doorgaat. Regelmatig drink ik even een bakje koffie met Pieter of maak ik een praatje met één van de medewerkers, om zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Tip van de kweker
Blijf je als hovenier verwonderen over hoe de planten groeien, hoe de tuin uitdijt en hoe een tekening werkelijkheid wordt. Ook is het belangrijk om te blijven vernieuwen. Kies af en toe voor een nieuwe tuintrend met bijvoorbeeld bijzondere plantencombinaties en/of plantenmixen. Dat maakt een tuin spannender en zorgt voor een andere beleving in de tuin.