Kweker aan het woord - Vd Starre


GreenSales werkt samen met verschillende kwekers zodat we onze klanten altijd een breed assortiment aan kunnen bieden. In deze nieuwsbrief maken we kennis met een leverancier van vaste planten: Arco Lamper.


Mijn naam is Arco Lamper, ik ben 25 jaar oud en werk bij Van der Starre in Boskoop als junior accountmanager.
Van der Starre is een klimplantenkweker met 17 hectare teeltoppervlak. In 1982 is Bart van der Starre begonnen met het kweken
van klimplanten. Hij is nu nog steeds eigenaar. Door de jaren heen groeide het bedrijf naar 5 locaties en 55 medewerkers.
Vanuit de hoofdlocatie in Boskoop verzorgen we de distributie naar onze klanten: retail, tuincentra en cash & carry’s.

Wij kweken heel veel soorten klimplanten en hebben daardoor breed assortiment clematissen, klimhortensia’s, hedera’s, trachelospermums, wisteria’ en lonicera’s. Daarnaast hebben we ook een fruitlijn. We leveren de producten alleen als alles voor de volle 100% klopt, dus een goede doorworteling van de plant en een visueel etiket. Etiketten laten wij ontwikkelen door Designstar, dit is een zusterbedrijf van Van der Starre. Door de nauwe samenwerking kunnen wij ideeën makkelijk realiseren.

GreenSales is een mooi bedrijf om mee samen te werken. De voorraad op de cash & carry is altijd up-to-date.
Ik verzorg deze namelijk zelf. GreenSales geeft ons hierin de vrije hand. Ik zorg dat de cash & carry zo vol mogelijk wordt gevuld met een breed assortiment. Zo grijpen de klanten van GreenSales nooit mis. Ik vind het ook fijn dat ik zelf met ideeën kan komen, zoals dat het geval was met de Long & Strong klimplanten. Afgelopen voorjaar heb ik dat aangeboden aan Pieter en hij bood me de ruimte om ze neer te zetten. De Long & Strong is een klimplant van 215 cm hoog inclusief pot. Ze worden al langere periode gekweekt, waardoor het echt goede en volwassen planten zijn. Daarnaast staat ons complete assortiment online in de webshop van GreenSales. We leveren elke week uit. Doordat de voorraad wordt op de website goed wordt bijgehouden hebben we weinig manco’s.

We hebben een hectisch jaar gehad. Het was lang koud, waardoor onze planten later klaar waren dan gepland. En daar kwam de enorme vraag nog bij. We hebben daardoor een periode gehad waarin we minder konden leveren dan voorgaande jaren. Dit is uitzonderlijk, want normaal gesproken hebben wij altijd voldoende voorraad. Gelukkig is het nu grotendeels verholpen, want met het warme weer groeien de planten heel goed.

Tip van de kweker

Kijk ook eens naar de PBR-soorten die wij aanbieden. Dit zijn exclusieve soorten, omdat ze doorbloeiend zijn, sterke zijn en nauwelijks verwelkingziektes hebben. Ook zijn deze planten goed doorworteld en geselecteerd na 30 jaar teeltervaring. Een voorbeeld van een PBR-soort is de Clematis Multi Pink. Een prachtig roze exemplaar met een langdurige bloei. Deze topplant is verkrijgbaar op in de webshop van GreenSales en staat op de cash & carry.