Kweker aan het woord - Wout

Wellicht is het u al opgevallen, maar sinds enkele weken zijn wij een samenwerking aangegaan met een nieuwe laanboomkweker. Afgelopen jaren is de afzet van bomen sterk gegroeid waardoor wij op zoek zijn gegaan naar een extra betrouwbare leverancier. Wout is de contactpersoon voor GreenSales en sinds enkele weken is hij nieuw binnen het bedrijf van zijn vader.

Even voorstellen…

Mijn naam is Wout. Ben 21 jaar oud en woon in Opheusden. Het groen is met de paplepel bij mij erin gegoten. Mijn vader zit zijn hele leven al in het groen. Als kleine jongen hoor je veel erover aan de keukentafel en je groeit ermee op. Vanuit school ben ik stage gaan lopen bij een fruitboomkweker bij mij in de buurt. De boomteelt vond ik steeds interessanter worden en op mijn stageadres zochten ze iemand. Dus ik had gesolliciteerd en heb daar 4 jaar gewerkt.

En nu ben ik lerende thuis. Bij de fruitboomkweker deed ik vooral particuliere verkoop en nu zit ik echt in de handel. Wij telen de bomen op 12 hectare en dit is verdeeld over 4 locaties. Onze hoofdlocatie is in Opheusden. Wij leveren alleen aan Cash&Carry’s en tuincentra. Zo zijn wij ook bij GreenSales terecht gekomen. Assortiment wat wij leveren aan GreenSales zijn alle bomen van Acer tot Zelkova. Denk hierbij aan halfstammen van 80 cm hoog tot bomen met een stamdikte van 14-16 cm en diverse leibomen.

Samenwerking met GreenSales

Wij komen standaard 1x in de week bij GreenSales. In drukkere periode zullen wij vaker komen. Omdat wij eigen transport hebben, kunnen wij snel schakelen. Daarnaast voorkomen we schade aan de bomen omdat we alles zelf vervoeren. Onze complete assortiment staat straks online op de nieuwe webshop van GreenSales. Al onze bomen zijn voorzien van een duidelijk etiket. Hier staat alle informatie op wat u wilt weten over het product.

Tip van de kweker

Praat met de boom! Verzorging van een nieuw aangeplante boom wordt vaak onderschat. Wij zien dat een heester in een 2 liter pot meer aandacht krijgt dan een boom in een grote container. Een boom is een grote plant. Deze moet je sowieso nog wel 2 jaar in de gaten houden. Zet de boom goed vast met boompalen en zorg dat de boom naar zijn zin heeft. Kijk vooral naar het blad. Het blad geeft heel veel informatie. Vergeet niet om een boom 2x per jaar te bemesten met een organische meststof. En niet te vergeten, een boom in container slaat veel sneller aan dan een boom zonder kluit.