Reisverslag Pieter van der Linden & Jan Katerberg naar Italië

Noord-Italië
Maandag 13 januari ging de wekker al op tijd. Om 5 uur reden wij naar Schiphol om naar Milaan te vliegen. In Milaan stond onze Italiaanse vertegenwoordiger klaar om met ons de kwekers te bezoeken in Noord-Italië.

In Noord-Italië bezochten we enkele kwekers waar we onder andere de Acers, Camellia’s, Liquidambars, Parrotia’s en diverse soorten Cornussen hebben gekocht. Het grote voordeel van dit gebied is dat het dichtbij de Alpen ligt. Door de koude invloed van de Alpen zijn de bomen en planten beter bestand tegen vorst.

Pistoia   
Pistoia ligt tussen Pisa en Florence en kunt u vergelijken met Boskoop in Nederland. In dit gebied zijn circa 900 kwekers gevestigd. Omdat Pistoia tussen de bergen ligt, kan je hier heel goed planten kweken. Hier kopen we de mooiste Wisteria’s, Photinia’s en Euonymussen.

We hebben hier kwekers bezocht waar we al 15 jaar mee samenwerken. Door deze lange samenwerking weten we precies wat we aan elkaar hebben en kunnen we garant staan voor een constante kwaliteit.

Schaarste
Schaarste is nog steeds een actueel probleem. Oók in Italië. De gangbare handel, vooral de Portugese laurier en groenblijvende haagplanten zijn en blijven voorlopig nog wel een probleem. Gezien de lange samenwerking met diverse kwekers kunnen we er bijna zeker van zijn dat we redelijk gedekt zijn. Zo kunnen wij onze klanten het hele jaar bedienen.

Solitaire beplanting
We hebben dit jaar ook weer fantastische eye-catchers uitgezocht in diverse maten. Bent u op zoek naar een bijzondere solitair?  Bij GreenSales bent u aan het juiste adres. Door ons grote netwerk is voor ons niks te gek. Het is zelfs mogelijk om de solitairen zelf te bekijken in Italië.

'Goed inkopen om u te kunnen bedienen', dat is ons doel